Informatie

Home > Informatie

Eenzaamheid Bij Ouderen

Eenzaamheid is een groeiend probleem onder ouderen in Nederland. Naarmate mensen ouder worden, verliezen ze vaak hun sociale contacten door pensionering, het overlijden van vrienden en familieleden, of verminderde mobiliteit. Dit kan leiden tot gevoelens van isolatie en eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat langdurige eenzaamheid ernstige gevolgen kan hebben voor zowel de mentale als fysieke gezondheid van ouderen.

Bij Genesis Care begrijpen we hoe belangrijk het is om sociale contacten te onderhouden en plezierige activiteiten te blijven doen. Daarom bieden wij een breed scala aan activiteiten aan, zoals een bezoek aan de markt, een ontspannen dag in de sauna of een wandeling door het bos. Onze cliënten hebben altijd de keuze in wat zij graag willen doen. En het mooiste is: je gaat nooit alleen op pad. Wij zorgen ervoor dat je altijd in gezelschap bent, of dat nu met een groep is of met een persoonlijke begeleider. Op deze manier geniet je van het gezelschap van anderen, terwijl je activiteiten onderneemt die je leuk vindt.

Depressie Bij Ouderen

Depressie komt vaker voor bij ouderen dan men denkt. Het verlies van dierbaren, gezondheidsproblemen en eenzaamheid kunnen allemaal bijdragen aan depressieve gevoelens. Helaas blijft depressie bij ouderen vaak onder de radar, omdat het soms wordt gezien als “gewoon een onderdeel van ouder worden”.

Bij Genesis Care zorgen we ervoor dat ouderen de kans krijgen om weer actief deel te nemen aan de samenleving. Door deel te nemen aan activiteiten die ze zelf kiezen, kunnen zij weer plezier vinden in het leven. Of het nu gaat om een bezoek aan de markt, een boswandeling of een ontspannende dag in de sauna, wij bieden activiteiten aan die aansluiten bij de wensen van onze cliënten. 

Uw Wensen En Behoeften

edereen heeft unieke dromen en behoeften. Daarom biedt Genesis Care zowel activiteiten op maat als zorgpakketten aan, volledig afgestemd op jouw wensen. Heb je altijd al een dagje naar de sauna willen gaan, een wandeling door het bos willen maken, of heb je simpelweg iemand nodig die met je meegaat naar de dokter? Met onze alles-in-één zorgpakketten zorgen we ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Bij Genesis Care bepaal jij wat er gebeurt!

Wanneer schakel je Genesis Care in?

Herken je jezelf of iemand anders in de volgende situaties?

  • Voel je je eenzaam en heb je behoefte aan sociaal contact?
  • Vind je het moeilijk om zelfstandig leuke activiteiten te ondernemen?
  • Heb je behoefte aan ondersteuning om buiten de deur te komen?
  • Zorg je voor een oudere en heb je behoefte aan een adempauze?

Bij Genesis Care staan wij voor je klaar. We organiseren activiteiten die afgestemd zijn op wat jij fijn vindt om te doen, en zorgen ervoor dat je nooit alleen bent. Of je nu graag naar de markt gaat, van de natuur houdt, of gewoon een gezellige middag wil doorbrengen met anderen – wij maken het mogelijk.

Aanmeldproces Stappen

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden bij Genesis Care? Het aanmeldproces is eenvoudig:

  • Neem contact op – Je kunt ons bellen, mailen of ons online aanmeldformulier invullen.
  • Kennismakingsgesprek – We plannen een kennismaking waarin we samen kijken naar de wensen en behoeften.
  • Activiteiten kiezen – De cliënt kiest zelf uit een lijst van activiteiten die hij/zij graag wil doen.
  • Planning en Vervoer – Wij regelen de planning en zorgen voor veilig vervoer van en naar de activiteiten.
  • Genieten van de dag – De cliënt neemt deel aan de activiteit en wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Compleet Zorgpakket op Maat

Bij Genesis Care staan we klaar om cliënten te ondersteunen in hun zorgbehoeften. Onze diensten omvatten:

  • Advies over Indicaties: Wij helpen cliënten met het aanvragen van indicaties, zodat hun zorgbehoefte goed in kaart wordt gebracht en ze de juiste ondersteuning ontvangen.

  • Alles-in-één Zorgpakket: Ons volledige zorgpakket omvat activiteiten, thuishulp, mantelzorg en vervoer, wat zorgt voor efficiënte en goed afgestemde zorg.

  • Versterking van het Administratieve Proces: We bieden begeleiding bij het aanvragen van vergoedingen en budgetten, zoals een PGB, om ervoor te zorgen dat cliënten de juiste financiële ondersteuning krijgen.

PGB Aanvraag En Vergoedingen

De activiteiten die Genesis Care aanbiedt, kunnen op verschillende manieren gefinancierd worden. Dit kan bijvoorbeeld via een Persoonsgebonden Budget (PGB) of via een zorgverzekering. Een PGB geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je de zorg en ondersteuning inkoopt die jij nodig hebt. Genesis Care helpt je graag bij de aanvraag van een PGB en legt je uit hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

Daarnaast kunnen sommige activiteiten (deels) worden vergoed via de zorgverzekering. Wij kunnen je hierbij adviseren en ondersteunen bij het uitzoeken van de mogelijkheden.

Bij Genesis Care staan wij voor je klaar. We organiseren activiteiten die afgestemd zijn op wat jij fijn vindt om te doen, en zorgen ervoor dat je nooit alleen bent. Of je nu graag naar de markt gaat, van de natuur houdt, of gewoon een gezellige middag wil doorbrengen met anderen – wij maken het mogelijk.

Werken Bij Genesis Care

Heb je een passie voor zorg en wil je het verschil maken in het leven van ouderen? Bij Genesis Care werk je vanuit je hart en draag je bij aan het welzijn van onze cliënten.

Waarom Genesis Care?

Wil jij deel uitmaken van ons team? Neem contact met ons op!

Vrijwilligers

Ook als vrijwilliger kun je bij ons aan de slag. Je begeleidt ouderen tijdens activiteiten en helpt ze sociale contacten te onderhouden. Jouw betrokkenheid maakt écht verschil!

Zorgverleners

Volg je een studie in de zorg en wil je praktijkervaring opdoen? Of ben je al zorgprofessional en zoek je een plek waar persoonlijke aandacht voorop staat? Bij Genesis Care bieden we je de kans om te groeien en betekenisvolle zorg te leveren.

Veelgestelde Vragen

Wij bieden een breed scala aan activiteiten voor ouderen, afgestemd op hun interesses en behoeften. Denk aan uitstapjes naar de markt, boswandelingen, bezoeken aan de sauna, en nog veel meer. Het belangrijkste is dat onze cliënten zelf mogen kiezen wat ze leuk vinden om te doen, altijd in goed gezelschap.
Wij regelen het volledige vervoer. Je wordt opgehaald en thuisgebracht, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de reis. Je bent altijd in gezelschap van een begeleider of maatje, dus je bent nooit alleen.
Onze activiteiten zijn speciaal bedoeld voor ouderen die behoefte hebben aan gezelschap en ondersteuning, of simpelweg iets leuks willen doen. Of je nu nog zelfstandig woont of hulp nodig hebt, iedereen is welkom.
Dit hangt af van je zorgverzekering en je aanvullende pakket. We adviseren om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te vragen of welzijnsactiviteiten worden vergoed. We kunnen je helpen bij dit proces.
Aanmelden is eenvoudig! Je kunt ons bellen, een e-mail sturen of via het aanmeldformulier op onze website contact met ons opnemen. We plannen dan samen een kennismakingsgesprek om te kijken welke activiteiten bij jou passen.
Ja, wij ontlasten mantelzorgers door zorg en activiteiten over te nemen. Zo krijgen mantelzorgers de ruimte om even op adem te komen, terwijl hun naasten in goede handen zijn en plezier beleven aan onze activiteiten
Onze 24-uurs zorg wordt georganiseerd op basis van een persoonlijk zorgplan dat is afgestemd op de behoeften van de cliënt. Wij streven ernaar om zorg snel op te starten, vaak binnen 24 uur na de aanvraag, afhankelijk van de beschikbaarheid van zorgverleners.
Ja, wij proberen een vast team van zorgverleners aan te stellen om continuïteit en vertrouwen te waarborgen. Dit helpt cliënten zich veilig en comfortabel te voelen.
Onze huishoudelijke hulp kan verschillende taken omvatten, zoals schoonmaken, wassen, koken en boodschappen doen. Wij bieden flexibele uren aan, zodat onze hulp kan worden aangepast aan uw schema.
Ja, huishoudelijke hulp kan eenvoudig worden gecombineerd met andere diensten, zoals persoonlijke verzorging of begeleiding, afhankelijk van de behoeften van de
Ja, onze slaap- en waakservice is beschikbaar voor zowel kortdurende als langdurige zorgbehoeften. Dit kan variëren van herstel na een operatie tot continue ondersteuning voor chronische aandoeningen.
Wat houdt de slaap- en waakdienst precies in, en is er altijd iemand in de buurt voor acute hulp in de nacht?

Onze slaap- en waakdienst houdt in dat er een zorgverlener aanwezig is om toezicht te houden en ondersteuning te bieden wanneer nodig. Er is altijd iemand beschikbaar voor acute hulp, zodat cliënten zich veilig voelen.
Ja, wij bieden begeleid vervoer aan naar medische afspraken, sociale activiteiten en andere bestemmingen. Dit kan op flexibele tijden worden geregeld, zodat het aansluit bij uw behoeften